Zeeland Schelphoek – Paasweekend

Wanneer

30/03/2018 - 02/04/2018    
Hele dag

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Schelphoek
Serooskerkseweg 18, Serooskerke, 4327SE

Evenement type

Algemeen

Het kamphuis Schelphoek dient als uitvalsbasis om naar de duikstekken te gaan. Er is tevoren een duikprogramma vastgesteld waarbij iedere deelnemer kan kiezen welke duiken men meemaakt. De duikleider kondigt telkens het vertrek vanaf schelphoek aan waarna we met eigen vervoer naar de duikstek gaan. Sommigen kiezen s‘avonds voor gezelligheid rond het kampvuur, anderen maken toch nog een extra duik.

 

Locatie Schelphoekhuis

Onze uitvalsbasis in Zeeland is het Schelphoekhuis, een twee gebouwen in een bijzonder natuurgebied. Als je er nog nooit bent geweest is het een tikje lastig te vinden, maar gelukkig niet onmogelijk.

 

Routebeschrijving

 • Voer de kruising Stolpweg met de Serooskerseweg in in je navigatie
 • Als je de stolpweg oprijdt vanaf de Serooskerseweg dan moet je na een meter of 100 naar links het bos in (zie rode lijn).
 • Hier begint een lang hobbelig zandpad door het bos dat naar het Schelphoekhuis leidt. Pad helemaal afrijden en je ziet het Schelphoekhuis liggen waar je je auto kan parkeren.

 

Overnachten

Het Schelphoek huis bestaat uit twee gebouwen. In beide gebouwen zijn slaapplaatsen, waarvan de meeste stapelbedden. Je kan gewoon zelf een bed uitzoeken. In het gebouw erachter is het over het algemeen iets rustiger. In het voorste gebouw zit ook de zaal/huiskamer waar uiteraard enig lawaai vanaf komt. Als je erg gevoelig bent voor lawaai kunnen oordoppen handig zijn. Rond de gebouwen is er ook plek om eventueel je eigen tentje op te zetten als je dat zou willen.

Op de bedden liggen kussens. Slaapzak of dekbed en kussensloop/hoeslaken moet je zelf meenemen.

 

Eten/Drinken

In het Schelphoekhuis is een uitgeruste keuken incl. bestek, borden, pannen, gasfornuis, oven, magnetron en dergelijke. Het is de bedoeling dat je zelf je eten en drinken regelt of ergens uit eten gaat. In de (bij)keuken zijn koelkasten waar je je spullen kwijt kan. Koffie, thee, melk en suiker e.d. zijn wel voor algemeen gebruik. Denk hierbij vooral ook aan je ontbijt en drank/drinken voor ’s avonds (bijvoorbeeld bij het kampvuur) en aan zaken die lekker handzaam zijn op de duikstek zoals eierkoeken, bananen etc. Vergeet daarbij ook vooral drinken niet.

Handige supermarkten in de buurt van het Schelphoekhuis zijn de Albert Heijn, Lange Nobelstraat 28 in Zierikzee, de C1000, Deltastraat 24 in Nieuwerkerk (vlakbij duikcentrum Waterworld) en de Plus, Dorpsstraat 15-17 in Scharendijk (vlakbij duikcentrum de Grevelingen). Het is wel handig om vooraf zaken in te kopen. De supermarkten in Zeeland kennen geen Amsterdamse openingstijden.

Voor zaterdagavond is een gezamelijk diner geregeld incl. glas wijn. Hier hoef je dus niks voor te kopen qua avondeten.

 

Duiken

We gaan vanaf het Schelphoekhuis naar de duikstekken. Op een groot bord staat de actuele duikplanning. Deze kan aangepast zijn t.o.v. bijgevoegde duikplanning in verband met weer, aanwezige duikers e.d. Check dat vooral altijd even. Uiteraard moet je ook even kijken of de duik voor jou geschikt is (nachtduik, duiken in getijdewater). Detailinformatie over de duikstekken hangt op het bord.

Sommige duikstekken zijn wat lastig te vinden. Zoek vooral mededuikers op om te vragen waar je heen moet of om achter hen aan te rijden naar de duikstek.

Vullen van je persluchtfles kan op verschillende plekken in Zeeland. Plekken in de buurt bij het Schelphoekhuis zijn

 • duikcentrum de Grevelingen, Elkerzeeseweg 34, Scharendijke en
 • duikcentrum Waterworld, Rolleklootsedijk 1 4306 NX Nieuwerkerk. Onder het bord waar de duikplanning op staat ligt een groot stekkerblok waar je je duiklamp e.d. op kan laden.
 • Wil je nitrox duiken dat heeft de Witte Boulevard een weekendvulabonnement voor € 10,- (lucht en EAN32). Adres van de Witte Boulievard I Hogezoom 149, 4325 BH, Renesse (Zeeland).

 

DUIKPROGRAMMA

 • 30 maart 2018 s’middags Zeelandbrug
 • 30 maart 2018 s’avonds Den Osse – Nieuwe Kerkweg
 • 31 maart 2018 s’morgens Dreischor
 • 31 maart 2018 s’middags Zeelandbrug – 2e Pijler
 • 31 maart 2018 s’avonds Den Osse – Golfbreker
 • 1 april 2018 ‘morgens Zoetersbout
 • 1 april 2018 s’middags Burghsluis
 • 1 april 2018 s’avonds Scharendijke
 • 2 april 2018 s’morgens Schelphoek

 

Kosten

De kosten van het weekend zijn:

 • 50 euro per persoon voor volwassenen (vanaf 15 jaar)
 • 25 euro persoon voor kinderen (t/m 14 jaar)

De kosten voor de gezamelijke maaltijd op zaterdag avond zijn:

 • Gezamelijke maaltijd is ? euro volwassen (vanaf 15 jaar)
 • Gezamelijke maaltijd is ? euro voor kinderen (t/m 14 jaar)

De kosten voor het weekend zijn onafhankelijk hoeveel nachten je blijft. Betalen kan en moet ter plaatsen bij Pim van Vliet.

 

OPROEP

We zoeken nog leden die graag willen mee helpen met de kookploeg voor de zaterdagavond. Wil je heel graag de rol als duikleider vervullen bij een van de duiken dan kan je natuurlijk contact opnemen met de hoofdtrainer

Het wordt weer fantastisch zeeland weekend

 

Activiteiten commissie

 • Naam:                 Willem Kleinstra
 • Email:                 activiteiten@manta.nl

 

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit activiteit.

Geef een reactie