Introductieduik

Leer duiken in Amsterdam. Introductieduik bij Manta

Wil je leren duiken? Heb je altijd al eens gedacht aan het halen van je duikbrevet op vakantie? Het is beter en leuker om je duikbrevet gewoon in Nederland, in Amsterdam te halen. Kom gerust eens naar onze introductieduik om te kijken hoe het is.

Duiken is geen moeilijke of overdreven zware sport. Iedereen die gezond is en zich prettig voelt in het water kan er in principe mee beginnen. Een introduik is een goede manier om kennis te maken met de sport.

Om veilig te kunnen duiken is een opleiding heel belangrijk. Je hebt misschien al gehoord dat een duiker niet zo maar in een keer naar boven kan. Hoe lang kun je eigenlijk onder water blijven? En wat moet je doen als je onder water je duikbril verliest? Tijdens de duikopleiding leer je waarmee je rekening moet houden als je onder water bent, en oefen je een aantal ‘bijzondere verrichtingen”.

Een speciale duikuitrusting stelt ons in staat om langere tijd onder water te blijven: flessen met perslucht en een ademautomaat om onder water te kunnen ademen, een pak om warm te blijven en zo zijn er nog een paar onontbeerlijke spullen voor de sportduiker.

Duiken doe je nooit alleen. Je hebt dus een duikmaatje (‘buddy’) nodig. Bij een duikvereniging heb je de beste kans om een buddy te vinden. Los van de gezelligheid onderneemt Manta ook speciale activiteiten zoals wrakduiken, driftduiken of ijsduiken. Zo is er voor elk wat wils, of je nu gaat voor groot wild of naaktslakjes, duiken in Oostenrijk of Egypte.

Het is het hele jaar mogelijk om in te stromen in cursussen. Klik op lid worden of vul het contactformulier in of meld je hieronder aan voor een introductieduik.

Zeeanjelieren

 

Introductieduik

Vóór de introductieduik krijg je in ons clubhuis eerst wat achtergrondinformatie en leggen we uit hoe het duiken zal gaan. Door een goede uitleg vooraf zorgen we ervoor dat we veilig onder water kunnen gaan. We beginnen in een ondiep bad, zodat je als het even niet lukt je hoofd snel weer boven water kunt steken. Als het goed gaat, gaan we uiteindelijk misschien zelfs in het vijf meter diepe zwembad duiken.

Duikervaring is NIET nodig. Deelname aan een introductieduik is bij ons mogelijk vanaf 16 jaar. Na deelname aan de introductieduik ben je welkom om aan een van onze opleidingen mee te doen.

Voor een introductie moet je het volgende meenemen:

  • Formulier – zelf invullen en ondertekenen <18 jaar mede te ondertekenen door één van de ouders of verzorgers.
  • Zwemkleding en handdoek
  • Snorkelspullen (duikbril, snorkel, vinnen) als je die zelf hebt

Meld je nu aan voor een introductieduik:

€ 20,00 incl. BTW
In winkelmand

Duiker met OK sign