Algemeen

Je duikbrevet halen in NL

Hoewel je bij leren duiken misschien als eerste denkt aan een azuurblauwe zee en tropische stranden, kun je ook heel goed in Nederland je duikbrevet halen!

Bij Duikteam Manta kun je wekelijks oefenen in een 5 meter diep zwembad. Niet veel duikverenigingen hebben deze faciliteit. Daarnaast heeft Duikteam Manta in het clubhuis een opleidingslokaal voor de theorielessen. Elke week, het hele jaar door, wordt er ook gedoken in het buitenwater, om te oefenen en ervaring op te doen.

Wist je dat er in Nederlandse wateren ook van alles te zien is?

Opleiding
Duiken in Nederland

Leren duiken is niet moeilijk!

Er zijn verschillende duikbrevetten die je in Nederland kunt halen. Met deze duikbrevetten kun je overal ter wereld duiken. Heb je nog nooit gedoken?

Dan start je met de 1*-duikopleiding, waarna je met een buddy tot maximaal 20 meter diep mag duiken. Na deze duikcursus kun je verder gaan voor je 2*-duikbrevet of je kiest voor een van de specialisaties, zoals onderwaterbiologie of -fotografie. In het schema hieronder vind je meer informatie over alle duikbrevetten en specialisaties.

Heb je al een PADI- of SSI-duikbrevet?

Ben je in het bezit van een PADI, SSI of ander erkend duikbrevet en wil je een NOB-opleiding of -specialisatie volgen? Dat kan. Bij onze vereniging kun je gewoon verder met de volgende opleiding of specialisatie. Je hoeft hier dus niets over te doen.

buitenwater