Kosten en materialen

Tijdens de introducties en de clinic regelen wij de benodigde materialen. Als je na de introductie verder wilt gaan, moet je lid worden van de vereniging en wordt verwacht dat je de benodigde materialen aanschaft. Lidmaatschap kost € 19,- per maand. Voor dit bedrag ben je lid van Manta, wat betekent dat je ook kunt gaan duiken.

Benodigde materialen

Van nieuwe leden verwachten we dat ze binnen afzienbare tijd een eigen onderwaterhockey-uitrusting aanschaffen die bestaat uit:

  • Snorkel (1a): een standaard snorkel, te verkrijgen bij iedere duikwinkel. Snorkel, duikbril en vinnen worden vaak als set verkocht.
  • Bitje (1b): dit kan een standaard hockeybitje zijn of een speciaal opzetstukje voor op de snorkel.
  • Cap (2): een standaard waterpolo-cap (wit en zwart).
  • Duikbril (3): een standaard duikbril met veiligheidsglas. Voor mensen met een bril is het aan te raden om een duikbril op sterkte te kopen; dit kost ongeveer € 25,- extra.
  • Vinnen (4): dit moeten binnenwatervinnen zijn, zonder scherpe randen.
  • Stick (5): sticks worden net als handschoenen meestal in groepsverband (internationaal) besteld.
  • Puck (6): De puck is een massieve ronde hard loden schijf van 30mm dik en een doorsnee van 80mm. Word geleverd door de vereniging.
  • Handschoen (7): handschoenen worden meestal in groepsverband (internationaal) besteld.
kosten en materialen

De totale kosten voor een onderwaterhockey-uitrusting hangen sterk af van je niveau. Voor beginners is het mogelijk om een complete uitrusting voor ongeveer € 150,- te kopen. Mits deze op een slimme manier is samengesteld, gaat een dergelijke uitrusting normaliter enkele jaren mee. Laat je hierbij altijd adviseren door ervaren leden, om te voorkomen dat je materialen aanschaft die niet passen bij je lichaam of conditie.

Ervaren spelers hebben meestal meer spiermassa in hun benen, waardoor ze betere vinnen aankunnen. Er zijn vinnen met een carbon of glasfiber blad op de markt, die hier optimaal gebruik van maken, zodat je de maximale snelheid uit je vinnen haalt. Daarnaast spelen ervaren spelers meestal met kunststof sticks met een speciale coating voor meer grip op de puck.

Waar kan je materialen kopen?

Materialen kopen we meestal als groep in, om zo de kosten te drukken. Een aantal links naar websites waar we materialen kopen: