Stichting ANEMOON dag

Wanneer

17/03/2018    
10:00 - 18:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

RSG Lingecollege
Heiligestraat 78, Tiel, 4001DN

Evenement type

Stichting ANEMOON is een organisatie die, met behulp van vrijwilligers en wetenschappers, het onderwaterleven in Nederland inventariseert. Welke soorten komen er voor in Nederland? Komen er nieuwe soorten bij of zien we soorten juist minder vaak? Op welke duikstek zien we welke soort? En in welk seizoen? Dat zijn enkele vragen die Stichting ANEMOON probeert te beantwoorden. Maar verder delen we kennis ook graag!

Op zaterdag 17 maart 2018 organiseren wij de landelijke Stichting ANEMOON dag in Tiel. Dit is dé dag voor alle natuurliefhebbers die duikend waarnemingen doen, strand-aanspoelsel tellen of weekdieren inventariseren. Het is voor iedereen die al waarnemer is bij Stichting ANEMOON of graag waarnemingen wil gaan doen en meer wil leren over de flora en fauna van Nederland. Deze dag is vol lezingen en workshops over diverse onderwerpen. Ben je benieuwd naar de vissen en kleurige zeenaaktslakken die je tegen kunt komen in Zeeland? Of wil je juist de sponzen, mosdiertjes of krabben beter leren kennen? Kom dan vooral naar de ANEMOON dag! Ook zoetwater, het Caribisch gebied, strandvondsten, fotografie en exoten komen uitgebreid aan bod.

Hierbij nodig ik graag de leden van uw vereniging uit. Hopelijk wilt u deze uitnodiging met uw leden delen (bijvoorbeeld via een nieuwsbrief of op de site). Aanmelden kan via: http://www.anemoon.org/anemoon-dag

Datum: zaterdag 17 maart 2018

Vanaf:
10:00 uur. Het programma start om 10:30.

Bijdrage in de kosten
: 9,50 euro. Inbegrepen zijn geprinte zoekkaarten, uitgebreide buffet-lunch (ook voor vegetariërs) en een afsluitingsborrel. Daarnaast is de hele dag thee en koffie gratis.

Locatie:
RSG Lingecollege,  Heiligestraat 78, 4001 DN, Tiel

Parkeren:
gratis

Hoe kan ik me aanmelden?

Aanmelden kan alleen via het aanmeldingsformulier

 

Voor wie is de ANEMOON-dag?

De Landelijke ANEMOON-dag is dé dag voor alle natuurliefhebbers die duikend waarnemingen doen, strand-aanspoelsel tellen of weekdieren inventariseren. Ook als je dit nog niet doet maar wel overweegt, is deze dag dé kans om je te laten informeren over:

  • wieren, sponzen, kwallen, bloemdieren,weekdieren, kreeftachtigen, stekelhuidigen, zakpijpen, mosdiertjes, vissen enzovoort….
  • projecten van Stichting ANEMOON met o.a. duikers, strandbezoekers en weekdierliefhebbers
  • het doorgeven van waarnemingen via ANEMOON-portalen en formulieren
  • resultaten behaald met de vrijwilligersprojecten van Stichting ANEMOON

Wat is er te doen?

Op deze dag kun je lezingen bezoeken en meedoen aan workshops.
Op het ANEMOON-plein wordt uitgebreid informatie gegeven over ANEMOON-projecten, het (elektronisch) doorgeven van waarnemingen en resultaten.
Lezingen en workshops zijn er zowel voor beginners als voor gevorderde waarnemers.
Kijk voor fotoverslag over de vorige ANEMOON-dag in onze nieuwsbrief  Zoekbeeld.

Gaat het alleen om Nederlandse soorten?

Het gaat om Nederlandse soorten en dus ook om soorten van Caribisch Nederland.

Wat staat er precies op het programma?

Je kunt zelf het programma samenstellen door op het juiste moment in het juiste lokaal te zijn. Wat er in elk lokaal precies op het programma staat wordt in februari 2018 bekend gemaakt via deze webpagina.

Heb je nog vragen?

Mail naar: anemoon@cistron.nl

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit activiteit.

Geef een reactie