Zeeland – Schelphoek – Paasweekend – 2022

Zeeland - Schelphoek - Paasweekend - 2022

Wanneer

15/04/2022 - 18/04/2022    
Hele dag

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Schelphoek
Serooskerkseweg 18, Serooskerke, 4327SE

Evenement type

Schelphoek overzichtAlgemeen

Het kamphuis Schelphoek dient als uitvalsbasis om voor de Manta activiteiten.

Er wordt  tevoren een duikprogramma en voor de OWHers een bootcamp vastgesteld. Wil je een rustig weekend dan kan je natuurlijk ook genieten van de plaatselijke natuur gebieden of van de mooie zeeuwse stadjes. Beide zijn de moeite waard!

Locatie Schelphoekhuis

Onze uitvalsbasis in Zeeland is het Schelphoekhuis, een twee gebouwen in een bijzonder natuurgebied. Als je er nog nooit bent geweest is het een tikje lastig te vinden, maar gelukkig niet onmogelijk.

lokatie Schelphoek

Adres: Veldstudiecentrum de Schelphoek, Serooskerkseweg 18 4327 SE Serooskerke

Schelphoek - slaapkamersOvernachten
Het Schelphoek huis bestaat uit twee gebouwen. In beide gebouwen zijn slaapplaatsen, waarvan de meeste stapelbed den. Je kan gewoon zelf een bed uitzoeken. In het gebouw erachter is het over het algemeen iets rustiger. In het voorste gebouw zit ook de zaal/huiskamer waar uiteraard enig lawaai vanaf komt. Als je erg gevoelig bent voor lawaai kunnen oordoppen handig zijn. Rond de gebouwen is er ook plek om eventueel je eigen tentje op te zetten als je dat zou willen.
Op de bedden liggen kussens. Slaapzak of dekbed en kussensloop/hoeslaken moet je zelf meenemen.

Eten/DrinkenSchelphoek - keuken
In het Schelphoekhuis is een uitgeruste keuken incl. bestek, borden, pannen, gasfornuis, oven, magnetron en dergelijke.

Zaterdagavond wordt het Manta diner verzorgt en hoef je hier geen zorgen over te maken.

Voor het ontbijt en lunch is het de bedoeling dat je zelf je eten en drinken regelt of ergens uit eten gaat. In de (bij)keuken zijn koelkasten waar je je spullen kwijt kan. Koffie, thee, melk en suiker e.d. zijn wel voor algemeen gebruik. Denk hierbij vooral ook aan je ontbijt en drank/drinken voor ’s avonds (bijvoorbeeld bij het kampvuur) en aan zaken die lekker handzaam zijn op de duikstek zoals eierkoeken, bananen etc. Vergeet daarbij ook vooral drinken niet.

Schelphoek etenHandige supermarkten in de buurt van het Schelphoekhuis zijn de SPAR, Noordstraat 16 of Albert Hein, Burghseweg 73 in Burgh Haamstede OF de Albert Heijn, Lange Nobelstraat 28 in Zierikzee OF de C1000, Deltastraat 24 in Nieuwerkerk (vlakbij duikcentrum Waterworld) en de Plus, Dorpsstraat 15-17 in Scharendijk (vlakbij duikcentrum de Grevelingen). Het is wel handig om vooraf zaken in te kopen.

De supermarkten in Zeeland kennen geen Amsterdamse openingstijden. Voor zaterdagavond is een gezamelijk diner geregeld incl. glas wijn. Hier hoef je dus niks voor te kopen qua avondeten.

Duiken 
We gaan vanaf het Schelphoekhuis naar de duikstekken. Op een groot bord staat de actuele duikplanning. Deze kan aangepast worden t.o.v de voorbereidde duikplanning in verband met weer, aanwezige duikers e.d. Check dat vooral altijd even. Uiteraard moet je ook even kijken of de duik voor jou geschikt is (nachtduik, duiken in getijdewater). Detailinformatie over de duikstekken hangt op het bord.
Sommige duikstekken zijn wat lastig te vinden. Zoek vooral mededuikers op om te vragen waar je heen moet of om achter hen aan te rijden naar de duikstek.
Vullen van je persluchtfles kan op verschillende plekken in Zeeland. Plekken in de buurt bij het Schelphoekhuis zijn

Stompe TOren

 • duikcentrum de Grevelingen, Elkerzeeseweg 34, Scharendijke en
 • duikcentrum Waterworld, Rolleklootsedijk 1 4306NX Nieuwerkerk. Onder het bord waar de duikplanning op staat ligt een groot stekkerblok waar je je duiklamp e.d. op kan laden.
 • Wil je nitrox duiken dat heeft de Witte Boulevard een weekendvulabonnement voor € 12,50 (lucht en EAN32). Adres van de Witte Boulevard is Hogezoom 149, 4325 BH, Renesse (Zeeland).
 • Vulcontainers zijn te vinden op de duikstekken Zeelandbrug NOB32 (lucht en EAN32), Dreischor Frans Kokrif NOB 5 en Den Osse Nieuwe kerkweg NOB 14.

Duikplan

 

duikplanning pasen 22

Bootcamp OWHOWH - bootkamp
De OWHers zijn we ook niet vergeten en zullen we een mooi bootcamp verzorgen…. dus vergeet je niet aan te melden en je OWH spullen, sportkleding mee te nemen…..

Kosten

De kosten van het weekend zijn:
 • 60 euro per persoon voor volwassenen (vanaf 15 jaar)
 • 30 euro persoon voor kinderen (5 t/m 14 jaar)
 • gratis voor kinderen tot/met 4 jaar
De kosten voor de gezamelijke maaltijd op zaterdag avond zijn:
 • Gezamelijke maaltijd is 15 euro volwassen (vanaf 15 jaar)
 • Gezamelijke maaltijd is 7,50 euro voor kinderen (t/m 14 jaar)
De kosten voor het weekend zijn onafhankelijk hoeveel nachten je blijft. De voorkeur is dat je vooraf betaald aan Manta, ten name van: Duikteam Manta
 • IBAN: NL08INGB0003801791
 •  O.V.V. “Schelphoek paasweekend 2022

of ter plaatse bij Pim van Vliet.

OPROEP
We zoeken nog leden die graag willen mee helpen.

Denk aan de kookploeg voor de zaterdagavond of bootcamp voor de OWHers of duikleider zijn.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit activiteit.