Specialty wrakduiken – interesseregistratie

Specialty wrakduiken - interesseregistratie

Wanneer

30/09/2023    
00:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Evenement type

Specialty Wrakduiken

Lijkt het je leuk om op wrakken op de Noordzee te duiken? Doe mee met een specialty wrakduiken op de Serenity.

Interesseregistratie specialty wrakduiken

Schrijf je in op deze site als je geïnteresseerd bent om mee te doen. Deze activiteit is bedoeld om interesse te registreren. Je zit nog nergens aan vast!

We vormen een whatsapp-groep en in overleg met Serenity komen er datumvoorstellen. Naar verwachting in augustus en september.

Specialty wrakduiken

Naast theorie gaan we ook daadwerkelijk duiken maken op zee. Je leert hoe je dat doet. Duiken op zee lijkt op duiken in Zeeland. Je moet rekening houden met getijden en het zicht is, net als in Zeeland, af en toe beperkt. Het verschil zit in de afdaling. De Noordzee is gemiddeld zo’n 30 m. diep. Je daalt af via de ankerlijn naar 30 m. Daar bekijk je een wrak en vervolgens ga je via de ankerlijn weer omhoog.

Dat vraag om een goede duikplanning en ook enige geoefendheid.

We gaan die afdalingen en opstijgingen eerst oefenen in Vinkeveen. Daarna op zee.

Wat komt er bij wrakduiken kijken?wrakduiken

Wrakduiken is een aparte tak van sport binnen het reguliere sportduiken. Het vraagt extra kennis en voorbereiding. Ervaring kan je natuurlijk alleen op doen door ook werkelijk ervaring op te gaan doen 🙂

De onderstaande kopjes geven veel informatie die handig zijn om je zo goed mogelijk een idee te geven hoe het er bij wrakduiken met ons aan toe gaat.

Mocht je met de gedachte spelen om dit te onderzoeken is het prima om vooraf contact te hebben of eens kennis te maken.

Uitrusting

Het is prettig om voldoende lucht mee te nemen. Wij adviseren om of met een dubbelset te duiken of met minstens een 15L fles. Als je geïnteresseerd bent, is dit misschien wel het moment op over te stappen op een dubbelset en wellicht op duiken met een Wing. Wil je het eens uitproberen? Manta beschikt over twee wing-sets die je als lid uiteraard kan lenen. Vraag bij Peter.

De Serenity

Serenity De Serenity is een voormalig Duits patrouilleschip. Er zijn 8 slaapplaatsen aan boord, een keukentje, een zithoek en met zijn grote achterdek en bovendek prima geschikt voor een weekendje op zee met een kleine groep. Met de nodige aanpassingen is hij uitstekend geschikt gemaakt voor het speuren naar wrakken en onbekende andere obstructies en het duiken op zee.

Er is een sitescan sonar waarmee een strook van 250 meter van de bodem als het ware kan worden gefilmd.

Daarnaast beschikt het schip over gps en navigatie, dubbele marifoon. AIS aan boord, alles om zo veilig mogelijk op stap te kunnen.

Kijk op de site voor meer informatie

Serenity site

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit activiteit.