ISOO – lezing ‘Blik onder water’.

Wanneer

11/03/2019    
20:00 - 22:00

Reserveringen

Reserveren gesloten

Waar

Centrum voor Fotografie ISOO
Stationsplein 46, Beverwijk

Evenement type

Kaart niet beschikbaar

Op maandag 11 maart (20.00 uur) organiseert ISOO, het fotografiecentrum voor de IJmond aan het Stationsplein in Beverwijk , de lezing ‘Blik onder water’.

Arthur de Bruin en Matthijs de Vos weten als geen ander dat er zich onder de waterspiegel de prachtigste dingen afspelen. Arthur is projectleider vissenonderzoek bij Stichting RAVON. Daar houdt hij zich bezig met onderzoek naar zoetwatervissen en herstel van het leefgebied van zeldzame vissoorten zoals de grote modderkruiper. Matthijs is specialist Ecologie bij Waterschap Rijn en IJssel. Hij houdt zich bezig met de monitoring van de ecologische waterkwaliteit en de aanleg van vistrappen.

Vanuit deze beroepen zijn ze beiden veel bezig met veldonderzoeken in en langs het water en hebben ze gedetailleerde kennis van de ecologie onder water. Sinds een aantal jaar hebben ze een eigen bedrijf Blikonderwater, dat foto’s en film levert voor diverse projecten zoals bijvoorbeeld aan de natuurfilm Holland Natuur in de Delta en de nieuwe EO serie De Wildernis Onderwater. Zoals Arthur en Matthijs verwoorden: “In eerste instantie ging het fotograferen grotendeels over het vastleggen van bijzondere bewoners/ bijzonder gedrag, vooral vanuit natuurwetenschappelijke interesse. Gaandeweg ontwikkelden we ons ook in de fotografie en moesten de foto’s ook mooi worden. Het is fantastisch om een wereld, die voor veel mensen totaal onbekend is, te belichten en je te begeven in een compleet andere wereld, waar je te gast bent bij haar bewoners. Het is een absolute uitdaging om bijzonder gedrag van vissen te fotograferen en precies op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn en dan ook nog eens je materiaal volledig te beheersen en de momenten vast te leggen. Eenmaal onder water begeef je je in een totaal andere sfeer, het licht speelt via het oppervlakte, het geluid is gedempt. “

Maar hoe pak je deze vorm van fotografie aan? Moet je altijd een duikuitrusting gebruiken en welke cameraspullen zijn hiervoor nodig? In deze lezing nemen de onderwaterfotografen en -filmers Arthur de Bruin en Matthijs de Vos je mee in een visuele reis onder water.

Kaarten à 10 euro zijn vooraf te reserveren via lezingen@isoo.nu. Aan de deur zijn de kosten 11 euro. Locatie: Centrum voor Fotografie ISOO, Stationsplein 46, Beverwijk.

 

http://www.isoo.nu

http://www.tipbeverwijk.nl/events/lezing-blik-onder-water/

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit activiteit.