Trainingen

Bij Manta trainen we wekelijks op zowel conditie, techniek en tactiek - in tegenstelling tot veel andere verenigingen - zodat ook nieuwe leden snel mee kunnen spelen met de rest van het team. Daarnaast hebben we tijdens een training iets meer dan 1,5 uur een fantastisch zwembad tot onze beschikking, wat betekent dat we genoeg ruimte hebben om alles te doen dat we kunnen verzinnen.

Conditie

We beginnen altijd met een half uur conditietraining, samen met de duikers. Een goede conditie is belangrijk, omdat het je helpt om langer onder water te blijven. Conditietrainingen bestaan daarom voor een groot deel uit onder water zwemmen. De ervaring leert dat vrijwel iedere beginner na ongeveer twee tot vier trainingen mee kan komen met de rest.

Onderwaterhockey training
Onderwaterhockey training

Techniek

Na de conditie-training doen we een half uur techniektraining. Onze techniektrainingen worden centraal geregeld door de gevorderde spelers. Nieuwe mensen leren we eerst de basis, gevorderde spelers krijgen complexere oefeningen.

De focus voor nieuwe leden ligt op puck handling, draaien en schieten. Leden die al langer onderwaterhockey spelen, doen oefeningen voor gevorderden, zoals samenspelen en complexere puck handling technieken.

Om extra variaties aan te brengen en ons scherp te houden nodigen we af en toe top-spelers uit. Naast dat dit altijd een inspirerende ervaring is, kunnen we veel leren van dit soort spelers en helpt het om slechte gewoontes te doorbreken.

Tactiek

Tactiektraining is onderdeel van het wedstrijdje dat we het laatste half uur spelen. Tijdens het spel leggen we uit hoe mensen liggen in het spel en wat de beste positie is in welke situatie. Tactiek is het lastigste van onderwaterhockey; het kan vele jaren duren voordat je dit goed onder de knie hebt.